- co pani robi, kiedy się pani wkurza?
- śpiewam.
- dobrze. i co jeszcze?
- krzyczę, wyję, tupię... GOTUJĘ!
- pomaga?
- czasami...
czarny makaron funebralny
dwa duże jajka
płaska łyżeczka węgla aktywnego
1,25 szklanki mąki
zanieść na gładkie ciasto. można wałkować po 20 minutach leżakowania. można przechowywać w lodówce do trzech dni.
makaron w kolorze pomarańczowej alternatywy
dwa duże jajka
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
spora szczypta sproszkowanej kory Hoan Kiem
1,25 szklanki mąki
zanieść na gładkie ciasto. można wałkować po 20 minutach leżakowania. można dodać mąki, jeśli ciasto jest zbyt miękkie. można przechowywać w lodówce do trzech dni.
wrzucać na gotująca się, osoloną wodę. gotować 3-4 minuty -- w zależności od upodobań i grubości ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz